Töltött burgonya – amilyen egyszerű és gyors, annyira megnyeri az egész család tetszését

Pillanatok alatt elkészíthető, egyszerű és könnyű fogás.

Az alábbiakra lesz szükséged az elkészítéséhez:

Tizenöt deka burgonya,
Negyed kiló hús,
Egy hagyma,
Ötven gramm tejföl,
Ötven gramm vaj,
só, őrölt bors ízlés szerint.

Így készítheted el:

A megtisztított krumpli közepét kapard ki, de a fala ne sérüljön. Főzd meg a krumplit sós vízben nyolc-tíz percig.

Tisztítsd meg a hagymát, daráld le a hússal együtt. Fűszerezd a húsos tölteléket, és keverd össze. Töltsd meg a krumplit a darált húsos töltelékkel, és helyezd egy mélyebb tepsibe.

A tejfölt és a sót keverd össze az olvasztott vajjal és némi vízzel, majd öntsd a töltött burgonyára.

Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra és süsd fél órán át. Tálald melegen!

Jó étvágyat kívánok!

Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is el készíthessék!

Hozzászólások:

Hasonló receptek