Ezt mindenki imádja: Nagyi fasírtja HÚSVÉTRA, egy régi családi recept

Ezt mindenki imádja: Nagyi fasírtja, egy régi családi recept

Fedezd fel ezt a gazdag és ízletes töltött fasírt receptet, amely egyedi és kreatív módon ötvözi a hagyományos és modern konyha elemeit. A recept a klasszikus darált húsos fogást emeli egy magasabb szintre azzal, hogy izgalmas tölteléket használ.

Hozzávalók

A darált hús részéhez:

  • 1,1 kg darált marhahús
  • 130 g reszelt, száraz kenyér
  • 2 reszelt vöröshagyma
  • 20 g apróra vágott petrezselyem
  • 1 tojás
  • Só és bors

Ezenkívül:

  • 6-8 szelet főtt sonka
  • 8 szelet sajt
  • 10 tojás a „ruditojáshoz”
  • 1 tálka apróra vágott gyökérzöldségek (sárgarépa, zeller, póréhagyma, piros hagyma, fokhagyma, rozmaring)
  • Növényi olaj a sütéshez
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1,5 l marhahúsleves
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 120 g olvasztott vaj
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

  • Először készítsük le a tojásokat. Főzzük ki őket.
  • Keverd össze a darált hús hozzávalóit. Terítsd szét egyenletesen egy nagy darab sütőpapíron, majd először a sajttal, majd a sonkával fedd be.
  • Óvatosan emeld ki a még meleg tojásokat az üvegekből, és helyezd középre a sonkás-sajtos darált húsra. Tekerd fel a darált húst a sütőpapír segítségével, és jól nyomkodd össze a széleit.
  • Forrósíts olajat egy serpenyőben, és minden oldalán pirítsd meg benne a fasírtot.
  • Ezután add hozzá a gyökérzöldségeket, a paradicsompürét és egy kevés sót, röviden pirítsd meg őket; majd öntsd fel húslevessel és főzd pár percig.
  • Keverd össze a zsemlemorzsát, a petrezselymet és az olvasztott vajat, majd oszlasd el a fasírt tetején. Süsd a töltött fasírtot és a gyökérzöldségeket 180 °C-on légkeveréssel 30 percig. Kész! Jó étvágyat!

Hozzászólások:

Hasonló receptek