Szaftos csülökpörkölt

Hozzávalók:

  • 70 dkg csont nélküli sertéscsülök
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír
  • 1 tk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 ek házi darált pirospaprika (ennek hiányában 0,5 kápia paprika apróra vágva)
  • 2 nagy gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A csülköt alaposan megmossuk, és nagyobb (kb. 3*3cm) darabokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. Megtisztítjuk, felkockázzuk a vöröshagymát és a felhevített zsíron üvegesre pároljuk. Rádobjuk a lecsöpögött húst és fehéredésig pirítjuk.

Felöntjük bőven vízzel, hogy ellepje. Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával. Rázúzzuk a megtisztított fokhagymát és hozzáadjuk a darált pirospaprikát.

Fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. (Ez nálam most 90 perc volt.)

A fedőt levéve hagyjuk a felesleges vizet elfőni.

Tipp:

Sós vízben főtt krumplit kínáltam hozzá, amit a sűrű szafttal locsoltam meg. Természetesen nem maradhatott el a savanyú uborka sem mellőle.

Forrás: receptneked.hu

Hozzászólások:

Hasonló receptek