Kapros – Juhtúrós rakott laska – Könnyen, gyorsan elkészíthető!

A férjem kedvence, ő azt sem bánná, ha az ünnepi ebédek során is ez lenne a menü! :)) Egyszerű és mégis csodás finomság!

Elkészítés:

  1. Csuszatésztát főzünk.
  2. Kiolvasztott füstölt szalonna zsírjával kikenünk egy cserépedényt vagy jénai tálat, belerakunk egy réteg tésztát, megszórjuk kapros juhtúróval, majd meglocsoljuk kisütött füstölt szalonna zsírjával, és tejföllel.
  3. A rétegezést tetszés szerint folytatjuk, de legfelülre mindig a túró kerüljön.
  4. Közepes forróságú sütőbe rakjuk, és kb. 10-15 percig hagyjuk sülni, míg a teteje megpirul.
  5. Forrón tálaljuk! (Tálaláskor kis darabokra vágott, kisütött szalonnát tehetünk a tetejére.)

Forrás: ketkes.com

Hozzászólások:

Hasonló receptek