Gombás hagymás tarja recept

Hozzávalók 4 személyre

8 szelet tarja (bármi más hús is jó)
fél kg gomba
4 fej vörös hagyma
4 gerezd fokhagyma

bors
majoranna
2 evőkanál ketchup
2 evőkanál mustár
1 kg burgonya
olaj (vagy kacsazsír)

Elkészítés:

A húsokat befűszerezem és sorban lerakom a tepsi aljára.
A hagymát félfőre vágom a gombát szeletelem, Egy nagy tálban összekeverem sóval borssal a ketchuppal és a mustárral, majd a hús tetején egyenletesen elosztom. 220 fokos sütőben fólia alatt 30 percig sütöm, majd fólia nélkül még 15-20 perc.

“Karajos” krumpli:

A burgonyát meghámozom, karikára vágom forró zsíron átfuttatom, teszek rá sót borsot pici delikátod és fedő alatt megfőzöm. Ha a krumpli nem enged elég levet akkor kicsi vizet öntök alá. Az a jó ha kicsit odakap az a legfinomabb része!

Csalamádé:

fél kg fejes káposzta
fél kg vörös hagyma
1 jó nagy kígyó uborka
2 nagyobb TV paprika

Az egészet össze vágom csíkokra, jól besózom és hagyom állni 20 percet. Közben elkészítem hozzá a lét. 1 liter vízhez adok 1 teáskanál sót
3-4 evőkanál ecetet, 3-4 evőkanál cukrot, pici borsot, pici őrölt köményt. Kicsavarom, ráöntöm a lét és már fogyasztható is.

Forrás: olcso-receptek.hu

Hozzászólások:

Hasonló receptek