Cukkinis lapcsánka, mert hogy nemcsak krumpliból lehet nagyon finom elkészíteni. Próbáljátok ki mindenképpen! Megéri! :)
Ha a lapcsánkáról eddig csak a krumpli jutott eszedbe, akkor felejtsd el ennél a receptnél! Ha pedig a cukkini a kedvenceid közé tartozik, akkor mindenképp imádni fogod!
Hozzávalók:
- kb. 40 dkg cukkini
- 4-5 db nagyobb burgonya
- só
- liszt
- 2 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- kevés őrölt bors
Elkészítés:
A hozzávalók mennyiségét lehet növelni a család étvágya szerint.
Tálaláshoz: reszelt sajt,apróra vágott kaporral elkevert tejföl
Sütéshez: étolaj

Káposztareszelőn lereszeljük a hámozott burgonyát,és a cukkinit (héjastól),
majd kinyomjuk a levét (nem kell túl szárazra).
Ezután hozzáadjuk a tojást,reszelt sajtot,sót,borsot, és annyi lisztet,hogy
kb.galuska állagú legyen a massza.
Egy nagyobb serpenyőben egy ujjnyi forró,de nem füstölgő olajba evőkanállal
kisebb kupacokat teszünk a masszából, és elterítjük kis lepényekké.
Amikor az egyik fele szép színt kap,átfordítjuk (én két lapos fakanál
segítségével tettem)és a másik oldalát is szép pirosra sütjük.
Kapros tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.Melegen az igazi!
Ha sütés közben elfogy az olaj, akkor pótoljuk
Anna receptje
Forrás: www.facebook.com