Csirkés batyu zöldségekkel

Hozzávalók:

1 cs. 50 dkg-os mirelit leveles tészta

A pörkölthöz:

40 dkg csirkemellfilé
1 közepes fej vörös hagyma
1 gerezd fokhagyma
őrölt bors

1 ek. olaj
1 késhegynyi piros porpaprika
A batyuk kenéséhez:
1 felvert tojás
A tálaláshoz:
1/2 kg vegyes zöldség
1 ek. folyékony Ráma

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk,felhevített olajon átfuttatjuk,lehúzzuk a tűzről,rászórjuk a piros paprikát,felengedjük 1 dl vízzel,rátesszük az apróbbra darabolt húst,fűszerezzük ízlés szerint.
Készre sütjük,botmixerrel pürésítjük.
A zöldségeket egy teflon serpenyőben megsütjük,folyékony Rámát teszünk alá.
Ne süssük túl,mert jó roppanósan finom.
A szobahőmérsékleten kiengedett leveles tésztát kinyújtjuk,12 kockára vágtam,megtöltöttem hússal,egy kis zöldséget is tettem hozzá,nem mindegyikbe.
A tészta 4 sarkát összefogtam,a tetején egy kicsit tekertem és vajjal kent sütőlemezre tettem.
Felvert tojással lekentem.
180 fokon kb. 25 percig sütöttem.
Párolt zöldséggel fogyasztottuk.
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon finom volt.

Forrás: www.facebook.com

Hozzászólások:

Hasonló receptek