Csirkés batyu zöldségekkel
Hozzávalók:
A pörkölthöz:
1 közepes fej vörös hagyma
1 gerezd fokhagyma
őrölt bors
só
1 ek. olaj
1 késhegynyi piros porpaprika
A batyuk kenéséhez:
1 felvert tojás
A tálaláshoz:
1/2 kg vegyes zöldség
1 ek. folyékony Ráma
Elkészítése:
Készre sütjük,botmixerrel pürésítjük.
A zöldségeket egy teflon serpenyőben megsütjük,folyékony Rámát teszünk alá.
Ne süssük túl,mert jó roppanósan finom.
A szobahőmérsékleten kiengedett leveles tésztát kinyújtjuk,12 kockára vágtam,megtöltöttem hússal,egy kis zöldséget is tettem hozzá,nem mindegyikbe.
A tészta 4 sarkát összefogtam,a tetején egy kicsit tekertem és vajjal kent sütőlemezre tettem.
Felvert tojással lekentem.
180 fokon kb. 25 percig sütöttem.
Párolt zöldséggel fogyasztottuk.
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon finom volt.
Forrás: www.facebook.com