TÖLTÖTT FÁNK

Összetevők
A fámkhoz:
1 csésze tej
1 evőkanál száraz élesztő
3 evőkanál cukormáz
2 evőkanál növényi olaj
2 és 1/4 csésze liszt
1 teáskanál só
Hozzávalók a töltelékhez:
2 csésze tej
1 tojás
5 tojássárgája
1/4 csésze kukoricakeményítő
1/2 csésze cukor
1/4 csésze margarin
1 teáskanál vanília kivonat
Előkészítés
1. Először a tejet mikróban melegítve készítjük el a fánkhoz a tésztát, langyosnak kell lennie. A tejet egy nagy tartályba öntjük az élesztővel, és hozzáadjuk az olajat és a cukrot a tartályba, mindent jól összekeverünk, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót, mindent összekeverünk,
2. Meglehetősen folyékony tészta fog kialakulni, mixerrel kb 10 percig dagasztjuk közepes sebességgel. Öntsd egy zsírozott edénybe, és takard be nedves ruhával. Kb. 30-60 percig hagyjuk szivárogni, dupláznia kell a méretét.
3. Liszttel könnyedén borított felületre visszük a tésztát és kezünkkel nyújtjuk. Körkörös vágás egy penész segítségével. Elég olajat melegítünk és megsütjük benne a fánkokat. Csak pár percre van szükségünk, hogy megsüljön a tészta.
4. A töltelékhez közepes tálba verjük a tojásokat, hozzáadjuk a kukoricakeményítőt és a cukormázcukrot; simára keverjük. Hozzáadjuk a meleg tejet a keverékhez, és kevergessünk mindent, amíg be nem épül.
5. A keveréket a tűzhöz visszük és folyamatosan kevergetjük. Amint a keverék megvastagodik, távolítsd el a hőből és keverd tovább. Adj hozzá margarint és vanília kivonatot.
6. Töltsd meg a fánkokat egy vékony zacskóval, és szórd meg porcukorral az utolsó simításhoz.
Élvezd! 😋
Hozzászólások:

Hasonló receptek