Réteges csokis vaníliás torta

Összetevők:
– 2 csésze liszt
– 1 csésze cukor
– 1/2 csésze cukrozatlan kakaópor
– 1 teáskanál sütőpor
– Fél teáskanál szódabikarbóna
– Fél teáskanál só
– 1 csésze tej
– 1/2 csésze növényi olaj
– 2 nagy tojás
– 2 teáskanál vaníliakivonat
– 1 csésze forró víz
– 1 csomag instant vaníliás puding keverék
– 2 pohár hideg tej
– 1/2 csésze csokidarabok
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 350°F-ra (175°C). Zsír és liszt, két 9 hüvelykes kerek torta serpenyő.
2. Nagy tálban szitáljuk össze a lisztet, cukor, kakaópor, sütőpor, szódabikarbóna és a só.
3. A száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá a tejet, növényi olajat, tojást és vaníliakivonatot, és keverjük össze jól.
4. Forró vízben addig keverjük, amíg a tészta sima nem lesz. Vékony lesz a tészta.
5. Egyenletesen öntsd a tésztát az elkészített sütis serpenyőkbe.
6. 30-35 percig sütjük, vagy amíg a közepébe helyezett fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
7. Hagyjuk 10 percig kihűlni a süteményeket a serpenyőkben, majd tegyük át egy dróttartóra, hogy teljesen kihűljön.
8. Miután kihűltek a sütemények, készítsd el a vaníliás pudingot a csomagolási utasítások szerint, 2 csésze hideg tej felhasználásával. Helyezd be a hűtőbe a beállításhoz.
9. Tegyél egy tortaréteget egy tálalótányérra, és teríts rá egy réteg vaníliás pudingot.
10. Helyezd a második tortaréteget a tetejére, és a maradék vaníliás pudingot a torta tetejére és oldalára terítsd.
11. Szórj csokidarabokat a torta tetejére dekorációnak.
12. Szeletelj és tálalj.
Elkészítési idő: 20 perc | Főzési idő: 35 perc | Teljes idő: 1 óra 15 perc
Hozzászólások:

Hasonló receptek