Kávés svájci tekercs tejszínhabbal

Hozzávalók:

Tésztához:

– 4 nagy tojás

– 100g kristálycukor

– 100g liszt

– 2 evőkanál kakaópor

– 1 teáskanál instant kávépor

– 1 teáskanál sütőpor

– Egy csipet só

A töltelékhez:

– 250ml hideg tejszín

– 2 evőkanál kristálycukor

– 1 teáskanál instant kávépor

– 1 teáskanál vanília kivonat

 

Díszítéshez:

– Porcukor

– Friss kávébabok

Elkészítés:

Tészta elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (160 fokra légkeveréssel). Készítsünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral, és kenjük ki vajjal.

2. Egy nagy tálban válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét.

3. A tojásfehérjéket egy másik tiszta, száraz tálban verjük kemény habbá a csipet sóval.

4. A tojássárgákat és a kristálycukrot verjük habosra egy harmadik tálban.

5. Adjuk hozzá a kakaóport, instant kávéport és a sütőport a tojássárgájához, majd óvatosan keverjük el.

6. Lassan adjuk hozzá a lisztet is, és keverjük össze óvatosan.

7. Végül adjuk hozzá a tojásfehérje habját, és óvatosan forgassuk bele, hogy a tészta levegős maradjon.

8. Öntsük a tésztát a előkészített tepsibe, és simítsuk el egyenletesen.

9. Süssük körülbelül 12-15 percig, vagy amíg a tészta rugalmas tapintású lesz.

 

 

Töltelék elkészítése:

1. Egy tálban keverjük össze a hideg tejszínt, kristálycukrot, instant kávéport és vanília kivonatot.

2. Verjük kemény habbá a keveréket.

Tekercs összeállítása:

1. Amikor a tészta megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni.

2. Terítsünk egy tiszta konyharuhát, majd szórjuk meg porcukorral.

3. Fordítsuk a sült tésztát a konyharuhára, majd óvatosan távolítsuk el róla a sütőpapírt.

4. Kenjük egyenletesen el a kávés tejszínhabot a tésztán.

5. Tekercseljük fel óvatosan a konyharuha segítségével, majd hagyjuk hűlni.

Díszítés:

1. Miután teljesen kihűlt, távolítsuk el a konyharuhát.

2. Díszítsük porcukorral és friss kávébabokkal a tekercset.

3. Vágjuk szeletekre, és tálaljuk.

 

Hozzászólások:

Hasonló receptek