Kávés svájci tekercs tejszínhabbal
Hozzávalók:
Tésztához:
– 4 nagy tojás
– 100g kristálycukor
– 100g liszt
– 2 evőkanál kakaópor
– 1 teáskanál instant kávépor
– 1 teáskanál sütőpor
– Egy csipet só
A töltelékhez:
– 250ml hideg tejszín
– 2 evőkanál kristálycukor
– 1 teáskanál instant kávépor
– 1 teáskanál vanília kivonat
Díszítéshez:
– Porcukor
– Friss kávébabok
Elkészítés:
Tészta elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (160 fokra légkeveréssel). Készítsünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral, és kenjük ki vajjal.
2. Egy nagy tálban válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét.
3. A tojásfehérjéket egy másik tiszta, száraz tálban verjük kemény habbá a csipet sóval.
4. A tojássárgákat és a kristálycukrot verjük habosra egy harmadik tálban.
5. Adjuk hozzá a kakaóport, instant kávéport és a sütőport a tojássárgájához, majd óvatosan keverjük el.
6. Lassan adjuk hozzá a lisztet is, és keverjük össze óvatosan.
7. Végül adjuk hozzá a tojásfehérje habját, és óvatosan forgassuk bele, hogy a tészta levegős maradjon.
8. Öntsük a tésztát a előkészített tepsibe, és simítsuk el egyenletesen.
9. Süssük körülbelül 12-15 percig, vagy amíg a tészta rugalmas tapintású lesz.
Töltelék elkészítése:
1. Egy tálban keverjük össze a hideg tejszínt, kristálycukrot, instant kávéport és vanília kivonatot.
2. Verjük kemény habbá a keveréket.
Tekercs összeállítása:
1. Amikor a tészta megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni.
2. Terítsünk egy tiszta konyharuhát, majd szórjuk meg porcukorral.
3. Fordítsuk a sült tésztát a konyharuhára, majd óvatosan távolítsuk el róla a sütőpapírt.
4. Kenjük egyenletesen el a kávés tejszínhabot a tésztán.
5. Tekercseljük fel óvatosan a konyharuha segítségével, majd hagyjuk hűlni.
Díszítés:
1. Miután teljesen kihűlt, távolítsuk el a konyharuhát.
2. Díszítsük porcukorral és friss kávébabokkal a tekercset.
3. Vágjuk szeletekre, és tálaljuk.