SVÁJCI TEKERCS TORTA

Összetevők:
3 nagy tojás
80ml napraforgóolaj
120g cukor
140g liszt
5g sütőpor
5 ml vanília kivonat
Csipet só
Vaj a serpenyő kenéséhez
Előkészítés:
1. lépés
Melegítsd elő a sütőt 350°F-ra. Közepes tálban keverd össze a vajat és a cukrot. Hozzáadjuk a tojásokat és keverjük össze, amíg jól össze nem áll.
2. lépés
Add hozzá a tejet, és keverd össze, amíg jól össze nem kevered Ezután add hozzá a lisztet, az élesztőt és keverd össze újra, amíg az összes hozzávaló össze nem kerül.
3. lépés
Helyezd a tésztát lapos, lisztezett felületre. Addig tekerd ki a tésztát sodrófával, amíg 1/4 hüvelyk vastag nem lesz. Helyezd a tésztát egy nagy zsíros serpenyőbe.
4. lépés
Közepes tálban keverd össze a pudingot és a szeletelt gyümölcsöket. Öntsd ezt a keveréket a serpenyőbe. Gurítsd fel a tésztát, hogy készíts egy svájci tekercs
5. lépés
Süsd a svájci tekercset 25-30 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a héja. Vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni tálalás előtt.
Hozzászólások:

Hasonló receptek