Rizsfelfújt – házi lekvárral a legjobb!

A sütési idő mindig a sütődtől függ, ezért nézz rá többször, hogy túl ne süljön.

Hozzávalók:

  • 500 g rizs,
  • 400 ml hideg víz,
  • 2 liter tej,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • fél teáskanál só,
  • 200 g mazsola, (ha szereted)
  • 300 g cukor,
  • 80 g vaj,
  • 8 tojás,
  • fél teáskanál só.

A rizst a vízben folyamatosan kevergetve főzzük, amíg felszívja az összes vizet. Ekkor hozzáöntjük a tejet, és puhára főzzük.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukor felét, és a citromhéjat, majd hagyjuk kihűlni.

Közben a tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, és a kihűlt rizshez kavarjuk.

A fehérjéket kemény habbá verjük és szintén a rizshez keverjük.
Kivajazott tepsibe öntjük a masszát, majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc alatt készre sütjük

Hozzászólások:

Hasonló receptek