Réteges sajtos stangli

Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
5 dkg élesztő
2 tojás
2 tk só
2 dl tejföl
A töltelékhez:
5 dkg olvasztott margarin
Tetejére:
1 tojás sárgája elkeverve kevés tejföllel
25 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
Meleg helyen, letakarva 40 percig kelni hagyjuk, majd lisztezett felületen egy centi vastagra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott margarinnal és megszórjuk a sajt felével.
Ezután a tészta egyharmadát behajtjuk a kétharmadáig, majd a kimaradt egyharmadot is behajtjuk.
Ezután hajtsuk félbe az egész tésztát, majd nyújtsuk két centi vastagra, a tetejét kenjük meg a tojással, majd szórjuk meg a maradék sajttal.
Vágjuk ízlés szerinti nagyságú rudakra, sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 190 fokra előmelegített sütőben, kb 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Hozzászólások:

Hasonló receptek