Pudingos almás pite
Pudingos almás pite recetje:
Tészta:
500 g liszt
150 g hideg vaj
12 g sütőpor
1 ek citromlé
150 g porcukor
3 ek tejföl
1 egész tojás
1 csipet só
A tészta elkészítésén változtattam egy kicsit. a lisztet a porcukorral és a sütőporral összeszitálom, elmorzsolom benne a hideg vajat, majd hozzáadom a többi hozzávalót. Tésztává gyúrom majd két egyenlő részre osztom, ameddig a többi részt elkészítem, beteszem a hűtőbe.

Almatöltelék:
1,5 kg alma
8 ek kristálycukor
vaníliás cukor
fahéj
Megpucolom és lereszelem az almát. Hagyom állni, ameddig megfőzöm a pudingot. Utánna kinyomkodom majd hozzáadom a cukrot és a fahéjat. Jól elkeverem.
Puding:
1l tej
3 csomag vaníliás pudingpor
30 g vanílisá cukor
6 ek kristálycukor
A pudngport kis tejjel és a cukorral elkeverem és a többi dorrásban lévő tejhez öntöm. Megfőzöm, félrehúzom, néha rákeverek, hogy ne bőrösödjön meg.
Kinyújtom a tésztákat, az első adagot sütőpapíros tepsire teszem, leszórom zsemlemorzsával. Ráterítem az almaréteget, majd a pudingot, végül ráteszem a második adag tésztát. Egész tojással lekenem, megszurkálom. 180 fokon kb. 40 perc alatt aranybarnára sütöm.