Méteres kalács

Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojás
20 dkg cukor
1,5 dl olaj
1,5 dl langyos víz
38 dkg liszt
1 db sütőpor
1 teás kanál szódabikarbóna
2 evk. kakaópor
Krém:
9 dl tej
3 cs puncs puding
25 dkg margarin
15 dkg cukor
Ízlés szerint rum, vagy rumaroma
Tetejére:
20 dkg Ét csoki
10 dkg margarin
2 csepp citromlé
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és vizet. Belekeverjük a lisztet, sütőport és a szódabikarbónát. Végül óvatosan összeforgatjuk, a keményre felvert tojásfehérje habbal. Kettő őzgerinc formát sütőpapírral kibélelünk.
A tésztát megfelezzük, és az egyik felébe, belekeverjük a kakaóport. Belesimítjuk a formába a tésztákat. 180 fokon, sütjük 40 percig.
Közben megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük.
A margarint, habosra keverjük a cukorral. A kihűlt pudingot, összekeverjük a vajas krémmel.
Amikor megsült a tészta, kihűtjük,majd a bordák mentén felszeleteljük. Összeállítjuk a sütit. Egy barna tésztát összeragasztunk krémmel egy fehér tésztával. Így ismételjük. Kettő rúd sütink lesz. A tetejére, olvasztott csokit teszünk. Srégen szeleteljük. 🙂
Hozzászólások:

Hasonló receptek