Kókusz szelet

Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • pici só
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 tojás
  • tejföl (annyi, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk)

Kókuszos rész:

  • 6 tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 6 evőkanál víz
  • 25 dkg kókuszreszelék

Krém:

  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg margarin

Máz:

  • 15 dkg csokoládé
  • kevés olaj
  • kókuszreszelék

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 2 cipóba osztjuk. Egy nagy, 40 × 40 cm-es gáztepsit kizsírozunk és lisztezünk, majd az egyik lapot kinyújtva belehelyezzük. A kókuszos részhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukrot és a vizet fokozatosan hozzáadagolva, beleöntjük a kókuszreszeléket, majd ezt a lapra egyenletesen elkenjük. Kinyújtjuk a másik lapot, és rátesszük a kókuszos masszára. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.

Ezalatt a krémhez a 4 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a pudingporokat, majd elkezdjük a tejjel felönteni és csomómentesen elkavarni. Sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, és utána adjuk hozzá a margarint, mivel habosra keverjük. Az így elkészült krémet a megsült és kihűlt tésztára simítjuk, a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, kókuszreszelékkel díszítjük. Hűtőbe tesszük, és néhány óra múlva fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kovács Zsuzsanna receptje.

Forrás: webcukraszda.hu

Hozzászólások:

Hasonló receptek