Ízletes Eszkimó sütemény a nagymama konyhájából
Fedezze fel ezt a klasszikus Eszkimó sütemény receptet, amely még a nagymamák idejéből származik. Az egyszerű összetevők és a gyors elkészítés ellenére ez a sütemény garantáltan boldogságot hoz az Ön és szerettei számára.
Hozzávalók:
Piskóta:
6 tojás
20 dkg dió
12 kanál cukor
12 kanál liszt
1 csomag sütőpor
6 kanál víz
Krém:
6 dl tej
9 kanál liszt
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor
Csokimáz:
3 kanál vaj
3 kanál kakaó
3 kanál cukor vagy méz
Elkészítés:
Készítsen elő egy vizes piskótát a 6 tojásból. Keverjen hozzá 20 dkg darált diót, 6 kanál vizet, 12 kanál cukrot, 12 kanál lisztet és egy csomag sütőport.
A krém elkészítéséhez keverjen össze 6 dl tejet és 9 kanál lisztet, majd főzzön belőle sűrű krémet. Egy másik tálban keverjen ki 25 dkg vajat vagy margarint 20 dkg cukorral. A kihűlt lisztes krémet keverje össze a vajas keverékkel, amíg habos állagot nem kap.
A csokimáz elkészítéséhez melegítsen össze 3 kanál vajat, 3 kanál kakaót és 3 kanál cukrot vagy mézet, de ne forralja fel. Miután kissé hűlt, öntse a mázat a krémes tetejére.
Tegye hűvös helyre a süteményt, amíg a csokimáz meg nem dermed. Azután már csak egy dolga van: élvezni a finom Eszkimó süteményt!
Az Eszkimó sütemény a nagymama receptje alapján egy ízletes és egyszerű desszert, amely minden alkalomra tökéletes választás. Készítsen egyet ma, és vigyen boldogságot az asztal körül ülőknek!