Guru torta

Hozzávalók:

Tésztához:

  •     6 tojás
  •     6 ek cukor
  •     6ek liszt
  •     1 ek kakaópor
  •     fél cs. sütőpor

 A krémhez:

  • 750 g túró + 214 g cukor
  •     2-2,5 dl tejföl
  •     2 dl habtejszín + 100g cukor + fél cs. habfixáló
  •     1 citrom héja

A díszítéshez, rétegzéshez:

  •     60 g tejcsoki + 90 g étcsoki
  •     250 g cukor + kb 1 dl habtejszín
  •     kevés tört sótlan mogyoró

Elkészítés:

  1.     Kapcsos tortaformába a tészta hozzávalóiból készítsünk piskótát.
  2.     Közben keverjük ki a túrót a cukorral, tejföllel, majd verjük fel a tejszínt a cukorral, és forgassuk bele a túrókrémbe.
  3.     A kihűlt piskótát vágjuk három részre.
  4.     A túrókrémet harmadoljuk, és kenjük meg a piskótalapokat. De ne felejtsünk félretenni egy keveset a torta oldalára.
  5.     Minden lap tetejét szórjuk meg tört mogyoróval,csorgassunk rá karamellt (olvasszuk meg a cukrot,karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a forró tejszínt, és olvasszuk el benne a karamellt), majd csokit csorgassunk rá.
  6.     Az összeállított tortának az oldalát kenjük be a félretett túrókrémmel.
  7.     Tároljuk hűtőben.

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: közepes
Sütési idő: 20-30 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

Forrás: www.sutikbirodalma.hu

Hozzászólások:

Hasonló receptek