Guru torta
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 6ek liszt
- 1 ek kakaópor
- fél cs. sütőpor
A krémhez:
- 750 g túró + 214 g cukor
- 2-2,5 dl tejföl
- 2 dl habtejszín + 100g cukor + fél cs. habfixáló
- 1 citrom héja
A díszítéshez, rétegzéshez:
- 60 g tejcsoki + 90 g étcsoki
- 250 g cukor + kb 1 dl habtejszín
- kevés tört sótlan mogyoró
Elkészítés:
- Kapcsos tortaformába a tészta hozzávalóiból készítsünk piskótát.
- Közben keverjük ki a túrót a cukorral, tejföllel, majd verjük fel a tejszínt a cukorral, és forgassuk bele a túrókrémbe.
- A kihűlt piskótát vágjuk három részre.
- A túrókrémet harmadoljuk, és kenjük meg a piskótalapokat. De ne felejtsünk félretenni egy keveset a torta oldalára.
- Minden lap tetejét szórjuk meg tört mogyoróval,csorgassunk rá karamellt (olvasszuk meg a cukrot,karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a forró tejszínt, és olvasszuk el benne a karamellt), majd csokit csorgassunk rá.
- Az összeállított tortának az oldalát kenjük be a félretett túrókrémmel.
- Tároljuk hűtőben.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: közepes
Sütési idő: 20-30 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Forrás: www.sutikbirodalma.hu