Francia mákos krémes
Hozzávalók:
Mézes lapokhoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 ek méz
7 dkg vaj
2 tojás
1 kávés kanál szódabikarbóna

Mákos piskóta:
15 dkg cukor
15 dkg liszt
6 db tojás
3 ek víz
1/2 dl olaj
1/2 cs sütőpor
10 dkg egész mák
Krém:
3 db tojássárgája
15 dkg kristálycukor
2 cs vanilia puding
7 dl tej
10 dkg porcukor
25 dkg vaj
Elkészítés:
A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig.
A mákos piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a mákkal. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mákos masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsibe sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 20 percig.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel és a pudingporral kikeverjük és sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudingos krémhez adjuk.
Összeállítjuk a sütit. Mézes lap, krém, mákos piskóta, krém, mézes lap. Tetejét megszórtam porcukorral
Pakainé Hegedűs Andrea receptje
Megosztásokat köszönöm