Flamingó szelet

A tésztához: 30dkg liszt, 4ek porcukor,  1ek. zsír, 1db tojás, 1dkg szalakáli, 1 császárkörte aroma, 1-2 dl tej.

A krémhez: 20dkg margarin, 25dkg porcukor, 6dl tej, 6ek liszt, 1cs.van.cukor.
(vagy 1,5cs. vanília puding 6dl tejben megfőzve, ha ez kihűlt, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukrot hozzá kell keverni.)

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle.
A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tejből liszttel sűrű pépet főzünk és ha kihűlt a margarinos krémhez keverjük. A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhető. Mindenképpen hagyjátok állni egy napot.

Én a pudingos változatot választottam, nagyon finom lett!

Forrás

Hozzászólások:

Hasonló receptek