Csokoládés madártej

Hozzávalók:

    • 1 liter + 1 dl tej
    • 4 tojás
    • 3 ek. kristálycukor
    • 10 dkg ét/tej csoki
    • 2 púpos ek. liszt
    • 2 tk. kakaó
    • 1 ek. porcukor
    • csipet fahéj
    • csipet szegfűbors
    • fél narancs reszelt héja

Elkészítés:

    1. A tejet a 3 ek. kristálycukorral feltesszük melegedni (ha tejcsokit használunk, kevesebb cukor is elég lesz).
    1. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből a porcukorral és egy-egy csipet fahéjjal és szegfűborssal robotgéppel kemény habbá verjük.
    1. A kemény habot a forrásban lévő tejbe kanalazzuk (érdemes egy teáskanállal, mert így szebb formájuk lesz, és könnyebb is átforgatni. Sajnos az enyémek evőkanállal készültek és elég kis csúnyák lettek és volt amelyik össze is tört
    1. Így főzzük ki egy percig, majd óvatosan átforgatjuk őket majd további 1 percig főzzük.
    1. Szűrőkanállal kihalásszuk őket a tejből.
    1. A csokit apró kockára vágjuk és a meleg tejben felolvasztjuk
    1. A tojássárgákat a maradék 1dl tejjel, a kakaóval és a liszttel csomómentesre keverjük.
    1. Ha a csoki felolvadt, félrevesszük és hozzákeverjük a meleg csokis tejhez
    1. Visszatesszük a tűzhelyre és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.
    1. Megvárjuk, míg kihűl és hozzáreszeljük fél narancs héját, ráhalmozzuk a fűszeres habot és pár órára betesszük a hűtőbe.

Forrás: sutidoboz.hu

Hozzászólások:

Hasonló receptek