Burgonyaperec

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 1 evőkanál só
  • 6 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • kevés tej az élesztő felfuttatásához
  • liszt, amennyit felvesz

A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és 1 evőkanál sóval megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet és átnyomjuk burgonyanyomón. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a felfuttatott élesztőt és annyi lisztet, hogy a tészta sem túl lágy, sem túl kemény ne legyen. Pereceket formálunk belőle, hagyjuk 15 percig kelni, majd bő olajban kisütjük az első oldalát fedővel letakarva, a másik oldalát pedig fedő nélkül.

Lehet fogyasztani így sósan is, de aki szereti az édeset, illik hozzá a lekvár, mogyorókrém, porcukor, kinek mi a szimpatikus.

Badics Károlyé Ilona receptje.

Forrás: webcukraszda.hu

Hozzászólások:

Hasonló receptek