Az eredeti mézes krémes receptje egy idős nénitől
Az egyik legfinomabb édesség receptje következik, amit csak el tudok képzelni, íme:
A szükséges hozzávalók listája:
Öt-öt e.k. víz, tej, méz,
Öt deka zsír,
Ötven deka liszt,
Tizenöt deka cukor,
Egy k.k. szódabikarbóna,
Egy tojás.
A krémhez az alábbiakra lesz szükséged:
1/2 l. tej,
Egy vaníliás cukor,
Négy kanál liszt,
Egy-kettő kanál cukor,
Huszonöt deka margarin,
Kettő-három kanál cukor ízlés szerint.
Így készítsd:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és közepes hőfokon sütünk belőle négy lapot. A sütést könnyítjük meg liszttel megszórva a tepsit, és ha kisült a tészta, akkor rögtön ki is tudjuk csúsztatni belőle.
A krém hozzávalóit összefőzzük lassú tűzön (kivéve a margarint és kettő-három kanál cukrot), és hagyjuk kihűlni.
A margarint a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a hideg krémhez.
A lapokat megkenjük ezzel a krémmel.
A tetejét bevonjuk egy kakaómázzal, ami összemelegített kakaóból, cukorból, vajból és vízből készül.
A süteménynek legalább pár órát kell állnia szeletelés előtt, de a legjobb és legfinomabb az állaga ha éjjel hűtőben áll.
Jó étvágyat hozzá!
Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is elkészíthessék!