Ananászos krémes
Hozzávalók a piskótához 1 db laphoz:
20 ×30 cm tepsi,sütőpapírral bélelve
2 db tojás
2 ek. cukor
2 ek. finomliszt
1 késhegynyi sütőpor
A másik laphoz :
2 db tojás
2 ek. cukor
2 ek. finomliszt
1 késhegynyi sütőpor
A krémhez:
2 db vaníliás pudingpor
4,5 dl tej
8 dkg cukor
1 csg. Express zselatinfixpor (20 gr)
2 dl habtejszín
3 db ananász befőtt karika turmixolva
1 dl ananász befőtt leve
1 tk. citromlé
A tetejére:
1 dboz körcikkes ananász befőtt
4 dl befőttlé
1 ek. cukor
1 zselatin

Elkészítése:
Kettő piskótalapot készítünk a hozzávalókból.
180 fokra melegített sütőben 7 perc alatt megsütjük.
A krém készítése:
A tejben elkeverjük a pudingport ,a cukrot és felfőzzük,majd kihűtjük.
A tejszínhabot felverjük keményre.
A kihűlt pudingot krémesre keverjük az ananásszal,a citromlével és befőtt levével.
Hozzá keverjük a zselatinfixet és a habtejszínt és a két lap közé töltjük.
1 ek. krémet hagyunk a felső lap tetejére.
A zelatint a cukorral,befőttlével felforraltam,majd langyosra hűtöttem.
Kirakjuk az ananász karikákkal,a lyukakba szedret tettem és a kissé lehűlt zselatinnal leöntjük.
Hűtőben jól lehűtjük
Forrás: www.facebook.com