Hozzávalók az almás-csokis muffinhoz:
– 3 tojás
– 15 dkg kristálycukor
– 15 dkg olvasztott, és kihűtött vaj
– 30 dkg liszt
– 1 csomag vaníliás cukor
– 2 kávéskanál sütőpor
– 10 dkg csoki apró kockákra vágva
– 20 dkg alma tisztítva, apró kockákra vágva
– rumaroma ízlés szerint
– konyhasó
Az almás-csokis muffin elkészítése:
A tojásokat a cukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük, belecsorgatjuk a puha vajat, és a rumot. A lisztet elkeverjük egy csipet sóval, a sütőporral, és a tojásos masszához öntjük, majd az egészet jól összekeverjük. Ehhez hozzáadjuk a kockákra vágott almát, és az összedarabolt csokit is, majd ezzel is jól összekeverjük. A muffinsütő mélyedéseibe muffin-kosárkákat teszünk, belekanalazzuk a tésztát, és a tetejüket kicsit elegyengetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Miután megsült, a tetejére én még csorgattam egy kis étcsokit, mivel abból sosem lehet elég, és egyet-kettőt színes cukorral is megszórtam. Jó nassolást! (Ebből a mennyiségből nekem 12 darab lett.)