PITA KENYÉR

ÖSSZETEVŐK
Körülbelül 8 pita kenyérhez:
• 500 g búzaliszt (ha szeretnéd, teljes kiőrlésű lisztet is használhatsz)
• 7 g száraz élesztő (kb. 2 1 ⁄4 teáskanál)
• 1 teáskanál só
• 1 teáskanál cukor
• 300 ml meleg víz
• 2 evőkanál olívaolaj
Pita kenyér készítése előtt győződj meg róla, hogy van kéznél búzaliszt, élesztő, meleg víz és só. Készen állok a finom piták sütésére!
ELŐKÉSZÜLÉS
1. Kis tálban keverjük össze az száraz élesztőt a cukorral és 100 ml meleg vízzel. Üljünk körülbelül 5-10 percig, vagy amíg a keverék habos lesz.
2. Nagy tálban lisztet és sót kombinálva. Csinálj egy lyukat a közepébe, és öntsd bele az aktivált élesztő keveréket és olívaolajat.
3. Kezdje el keverni a hozzávalókat fakanállal vagy a kezével, amíg tészta nem alakul ki.
4. Tegyük át a tésztát enyhén lisztezett felületre, és dagasszuk körülbelül 8-10 percig, vagy amíg sima és rugalmas nem lesz a tészta.
5. Formázd a tésztát gombolyaggá, és tedd egy enyhén olajozott tálba. Takard le a tálat tiszta, nedves ruhával, és hagyd meleg helyen kelni a tésztát körülbelül 1 óráig, vagy amíg duplájára nem nő.
6. Melegítsük elő a sütőt 230°C-ra (450°F).
7. Ha a tészta megduplázódott, oszd 8 egyenlő részre, és formázd gombolyaggá minden részét.
8. Minden labdát guríts ki egy körbe, kb. 15 cm átmérőjű és 0,5 cm vastag.
9. Helyezd a tészta köröket könnyedén lisztezett sütőlapra vagy pergamenpapírra.
10. Süsd a pita kenyereket kb 5-7 percig, vagy felfújt és aranyozottig.
11. Ha megsült, vedd ki a pita paneleket a sütőből, és hagyd őket kihűlni egy állványon.
12. Ha már teljesen kihűlt, éles késsel kettévághatod őket, hogy kinyithassuk a zsebet.
Hozzászólások:

Hasonló receptek