Túróval töltött zsemle

Adható cukorbete­geknek, fogyókúrában, gyomor-, máj-és epebetegeknek, köszvényben szenvedőknek, has­menés után. Túróval töltött zsemle (cukormentes)

Nyersanyagszükséglet 1 főre

  • zsemle 1 db,
  • sovány túró (otthon készített)   50 g,
  • alma 1 evőkanál 10 g,
  • tejföl, 12%-os  1/2 evőkanál 10 g,
  • tojás  1/3 db ,
  • tej 5 evőkanál 100 g,
  • vaníliarúd   1/3 rúd,
  • citrom 1 szelet 10 g,
  • édesítő  3 szem

Sokgenerációs kedvenc, amit a legügyefogyottabb háziasszony is képes elkészíteni

Elkészítése

A zsemle tetejét le­vágjuk, majd belsejét kiszedjük, a va­níliarúddal összeforralt tejjel leöntjük és állni hagyjuk. A tehéntúrót szőrszi­tán áttörjük, és a habosra kikevert to­jássárgájához keverjük a keményre felvert tojásfehérjével, a hámozott, apróra vágott almával és az ízesítők­kel. A krémet összedolgozva a felpu­hult zsemlébe töltjük, rátesszük a levágott tetejét.

Sütőlemezre rakva meglocsoljuk a maradék tejjel, előme­legített sütőben pirosra sütjük. Vi­gyázzunk, hogy ki ne száradjon. Mele­gen tálaljuk. Elkészítéséhez kb. 25—30 perc szükséges.
Energiaértéke: 1243 kJ (296 kcal), fe­hérje: 17,7 g, zsír: 6,8 g, szénhidrát: 40 g.

Hozzászólások:

Hasonló receptek