Turbolya – krémleves
Egy finom húsvéti levest ajánlanék. Jó étvágyat
Hozzávalók:
- 1 szem érett avokádó
- egy csokor turbolya
- 2 deci tejszín
- fél liter erős tyúk-,vagy zöldségleves (kockából)
- 2 púpozott evőkanál mártássűrítő
- szerecsendió
- 1 evőkanál ánizspálinka
- só
Elkészítése
Az avokádót meghámozzuk, félbevágjuk, a magját kiemeljük. A húsát kockára vágjuk, turmixgépbe tesszük, és hozzáadva a megmosott turbolyát és a tejszínt is turmixoljuk. Ha a püré túl sűrű, öntsük fel egy csésze levessel és ismét forgassuk meg. Az avokádó pürét beleöntjük a forró levesbe és állandó kevergetés mellett első forrásig főzzük, (esetleg kevés mártásbesűrítővel besűríthetjük). A levest szerecsendióval ánizspálinkával és sóval ízesítve, kevés tejszínnel és turbolyával díszítve tálaljuk.