Meggyes – mákos bögrésen

2,5 dl. a bögre
Hozzávalók:
2 db. tojás
1 bögre cukor
10 dkg. vaj
1 citrom reszelt héja
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 csomag sütőpor
1 bögre darált mák , 1 bögre liszt
1 bögre tej
45 dkg. magozott meggy
A forma kikenéséhez vaj, liszt
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A hozzávalókat a gyümölcs kivételével robotgéppel összekeverjük. Végén beforgatjuk a meggyet, és a vajjal kikent lisztezett őzgerincformába tesszük. ( kisebb tepsiben is megsüthető)
Előmelegített sütőbe téve kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróba. Ha elkészült, hagyjuk az őzgerincformába kihűlni, majd óvatosan borítsuk tálcára. Porcukorral meghintve tálalhatjuk.
Az eredeti recept Duhony Erzsébet albumából származik. Én annyit változtattam rajta, hogy tej helyett joghurttal készítettem – 1 nagy pohár joghurt 315 gramm + fél deci víz kellett hozzá, hogy megfelelő állagú legyen a massza. Valamint nem őzgerinc formában, hanem 20×30-.as tepsiben sütöttem, kb. 40 perc alatt.
Hozzászólások:

Hasonló receptek