Tejszínes – sajtos póré leves
Nagyon finom! Családunk kedvenc levese.
Hozzávalók
- 1 póré,
- 1 csokor újhagyma, de nem szükséges, ha nincs,
- zabpehely,
- olaj,
- 250 ml főzőtejszín,
- 1-2 leveskocka,
- só, bors,
- ételízesítő,
- citromlé,
- reszelt sajt,
- pirított kifli,
- petrezselyemzöldje,
Elkészítése
A pórét, újhagymát karikára vágjuk.
Olajon megpírítunk kb. 3 evőkanál zabpelyhet, hozzáadjuk a pórét, az újhagymát és megfonnyasztjuk, sózzuk , borsozzuk, felöntjük vízzel, beledobjuk a leveskockát.
Főzzük legalább 15-20 percig, majd hozzáöntjük a tejszínt és az apróra vágott petrezselymet a tetejére szórjuk. Még egyet forralunk rajta és készen is van a leves.
Reszelt sajttal és pirított kiflivel tálaljuk.
Hagymával is kipróbáltam és finom volt úgy is, esetleg ha nincsen póré. A családban mindenki imádja jobban szeretik, mint a húslevest.
Jó étvágyat!