Sertéspörkölt a sütőből – házias finomság, amely megszépíti a hétvégi ebédeket!
A sütőben készült pörkölt a férjemet lenyűgözte! A hús vajpuha és nagyon szaftos!
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertés comb, vagy karaj
- 2 vöröshagyma
- 3 paradicsom
- 2 paprika
- pirospaprika
- petrezselyemzöld
- tárkony
- só, bors
- olaj
Elkészítése:
A húst megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk, fűszerezzük. Kiolajozott hőálló edénybe tesszük és öntünk alá 6 dl vizet, alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük. A felaprított hagymát és a zöldségeket hozzáadjuk, a húsokat megforgatjuk, egy kis pirospaprikával megszórjuk és fólia alatt tovább sütjük még 15 percen át. Majd újra megforgatjuk a húsokat, ha szükséges öntünk alá még egy kevés vizet és fólia nélkül készre sütjük. Aki szaftosabban szereti a pörköltet, az nyugodtan önthet alá több vizet. Ha a hús átsült, megszórjuk petrezselyemzölddel és fogyaszthatjuk.
Forrás: ketkes.com