Krémes burgonya mézes csirkemellel – egy különleges köret!

Hozzávalók a krémes burgonyához:

  • 6 nagyobb héjában főtt burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 púpozott evőkanál vaj (vagy kókuszzsír)
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál házi ételízesítő (vagy bio)
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió
  • kis csokor felaprított friss petrezselyem a tetejére
    1. A burgonyát előző nap megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd letakarva a hűtőbe tesszük.
    2. A hagymát apróra vágjuk, a vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a lisztet és pár percig együtt pirítjuk.
    3. Felengedjük a tejjel és beleszórjuk a fűszereket.
    4. Besűrítjük, majd a tűzről levéve beletesszük a hosszában kettévágott, majd kb. fél centisre szeletelt krumplikat úgy, hogy mindet teljesen bevonja a mártás.
    5. Végül rászórjuk a felaprított friss petrezselymet, óvatosan összeforgatjuk és lefedve hagyjuk, hogy a burgonya átmelegedjen a szósztól.

    a mézes mustáros csirkemellhez:

    • 2 db filézett csirkemell
    • 2 evőkanál mustár
    • 2 evőkanál méz
    • 2 evőkanál olaj
    • őrölt bors

    1. A húsokat vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk.
    2. A mustár, a mézet  és az olajat egy tálkában összekeverjük.
    3. Egy serpenyőt vékonyan kiolajozunk és felmelegítünk.
    4. A húsokat egymás mellé fektetjük benne (nem biztos, hogy mind belefér, ez esetben két részletben is végezhetjük a sütést), elég, ha csak a tetejüket jól megkenjük a mézes keverékkel (de aki szeretné, mindkettőt megkenheti), és mindkét oldalát közepes lángon pirosra sütjük.
    5. Nagyobb tálra halmozzuk a krémes burgonyát, meghintjük friss petrezselyemmel, majd a hússzeleteket melléfektetve tálaljuk.
 Jó étvágyat!

Forrás: barbikonyhaja.blogspot.hu

Hozzászólások:

Hasonló receptek