San Remó-i sonka – fenséges falatokkal töltve!
A könnyed finomság jellemzi leginkább ezt az ételt! Vacsorára is tökéletes, de én előételként is tálaltam már!
Hozzávalók:
- 50 dkg gépsonka,
- 10 dkg trappista vagy ementáli sajt,
- 5 dkg gomba,
- só,
- törött bors,
- zöldpetrezselyem,
a panírozáshoz:
- 2 tojás,
- liszt,
- zsemlemorzsa.
Elkészítés:
- Két szelet sonka közé, egy szelet sajtot, sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel ízesített pirított gombát teszünk, majd a szokott módon bepanírozzuk (óvatosan feltekerjük úgy, hogy a tekercsünk két oldalát kissé behajtjuk, biztosítva ezzel a gusztusos külcsínt, és nem utolsó sorban azt, hogy ne folyjon ki a sajt).
- Bő, forró zsírban vagy olajban hirtelen átsütjük.
- Petrezselymes, vajas burgonyával vagy rizzsel és ketchupos tartármártással kínáljuk.
Forrás: ketkes.com