Lebbencstészta leves
Itt a jó idő, a bográcsozás ideje. A lebbencsleves természetesen a gáztűzhelyen is nagyon finom.
Hozzávalók
- 10 dkg szárított lebbencstészta,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 1 fej vöröshagyma,
- 30 dkg burgonya,
- egy fél liter tej,
- só
Elkészítése
Kiolvasztjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, világosra pirítjuk rajta a nagyon finomra összevagdalt hagymát, hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, és felöntjük egy liter vízzel. Ha a szalonna nem túl sós, egy kissé megsózzuk, és addig főzzük, míg a burgonya puhulni nem kezd.
Egy másik edényben szárazon megpirítjuk a lebbencs tésztát, és a félig főtt burgonyához adva, együtt teljesen megpuhítjuk. Végül beleöntjük a tejet, és azzal már csak egyszer forraljuk fel, úgy adjuk asztalra.