Káposztával töltött kacsacomb
Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb
- 10 dkg húsos szalonna
- 30 dkg szálas savanyú káposzta
- 10 dkg hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db alma
- 0,5 dl olaj
- só
- majoránna
- A körethez:
- 40 dkg héjában főtt burgonya
- 50 dkg lilahagyma
- 1 dl olaj
- 0,5 dl balzsamecet
- 1 dkg barnacukor
- 15 dkg főtt répa
- 40 dkg kínai kel
- só
- őrölt fehérbors
Elkészítés:
A kacsacombokat megtisztítjuk, megmossuk. A káposztát kimossuk, majd a kis kockákra vágott kiolvasztott szalonnán, pici vízzel, 10-15 percen át pároljuk. A kacsacombokon bőre alá töltjük a káposztát. Megszórjuk sóval, majoránnával.
Tepsibe tesszük a megtisztított, szeletelt hagymát, fokhagymát, almát, rátesszük a combokat, aláöntjük az olajat és kevés vizet. 160 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük, és gyakori locsolgatás mellett sütjük 90-100 percen át. (Ha szükséges, pótoljuk a vizet.)
Ameddig sül, elkészítjük a köretet. A főtt burgonyát megtisztítjuk, durvára lereszeljük, és egy teflon serpenyőben, forró olajon pirosra pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A megtisztított hagymát vékony cikkekre vágjuk. Kevés olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a cukrot, amikor karamellizálódott, teszünk rá kevés vizet, pici sót, és 10 percen át pároljuk. Akkor ráöntjük az ecetet, még kevés vizet, és 20 percen át lassan pároljuk (a végén sűrű szaftnak kell lennie), majd a tűzről levesszük.
A kínai kelt megtisztítjuk, vékonyra metéljük. Sózzuk, és 10 percen át pihentetjük. Ezután kevés forró olajon 10 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor tányérra tesszük a pirított burgonyát, a párolt balzsamecetes hagymát, pirított káposztát és főtt répát. Mellé helyezzük a kacsacombokat, amit bőven meglocsolunk a szafttal.
Forrás: www.recepttar.hu