Kaporleves recept
Vajon megpirított zsemlekockákkal kiadós ebéd, vacsora
Hozzávalók
- 2 csomag kapor,
- 5 deka vaj,
- 3 deka liszt,
- 1 tojássárgája,
- 1 deci tejföl,
- 1 zsemle,
- 1 leveskocka,
- só,
Elkészítése
A kaprot megtisztítjuk a durva szárától, megmossuk, és nagyon apróra vágjuk. Világos rántást készítünk 3 deka vajból és a lisztből, beletesszük a kaprot, jól elkeverjük, de nem pirítjuk, hanem felengedjük vízzel, sóval, leveskockával ízesítjük,
kb. 10 percig takaréklángon főzzük. Tálalás előtt a leveses tálban elkeverjük a tejfölt a tojássárgájával, arra öntjük a forró levest s újból jól elkeverjük.
A maradék vajon megpirított zsemlekockákkal tálaljuk.
Very excellent info can be found on website.Money from blog