Jobb, mint egy hamburger: töltött gombafejek

Amint megismerkedtem a töltött gombával, kezdtem azon gondolkozni, hogy lehet, el tudnám képzelni az életem hús nélkül. Hihetetlenül finom. Azoknak is ajánlatos kipróbálni, akik egy átlag hétköznapon is húst hússal esznek.

Egy jó tanács: a húsevő férfi ismerősöknek semmiképp ne áruljuk el, hogy csupa zöldség az egész, mert akkor meg sem kóstolják. Tálaljuk fel, és élvezzük a pillanatot, amint bekanalazzák kételyek nélkül az egészet.

Hozzávalók 2 főre:

  • 6 nagyobb gomba szárastól együtt
  • egy lereszelt sárgarépa
  • egy apróra vágott piros paprika
  • egy apróra vágott hagyma
  • két gerezd fokhagyma
  • szeletelt sajt
  • egy evőkanál olaj
  • fűszerek
  • egy paradicsom a gombák tetejére

Elkészítés:

Távolítsuk el a gombák szárát, vágjuk apró darabokra, és a többi zöldséggel együtt pirítsuk meg a serpenyőben. Mikor kissé megpuhultak, szórjuk rá a fűszereket is. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, tegyük rá a megtisztított gombákat, és töltsük mindenikbe egy kanál zöldséges keveréket. Szeleteljük vékonyra a paradicsomot, és tegyünk mindenik gomba tetejére egy-egy szeletet. Tegyük a sütőbe őket 15 percre, ezután vegyük ki, tegyünk rájuk egy-egy szelet sajtot, és toljuk vissza a sütőbe újabb 5 percre.

 Szerző: tudasfaja.com

Hozzászólások:

Hasonló receptek