Ínycsiklandó lecsós csirke – az egyik legfinomabb magyar étel!
Jaj de szeretem! Ettől már csak a lecsós csirkemájat jobban ? Tényleg minimális idő alatt elkészül!
Hozzávalók:
- 1 db 80 dkg-1 kg-os csirke,
- 5 dkg füstölt szalonna,
- 5 dkg zsír,
- 8 dkg vöröshagyma,
- 8 dkg középnagyságú zöldpaprika,
- 3 db paradicsom,
- 1 dkg só, kávéskanálnyi édes fűszerpaprika,
- 1 kávéskanál cukor.
Elkészítés:
- A zsírt megolvasztjuk, belehelyezzük a feldarabolt csirkét, majd fedő alatt félpuhára pároljuk.
- Közben a füstölt szalonnát apró, egyenletes kockára vágjuk, félig kiolvasztjuk és felhasználásával lecsót készítünk, de a paprikát nem sütjük puhára, a paradicsomot csak előkészítjük, de nem tesszük bele.
- A félig megpuhult csirkét zsírjára lesütjük, pirospaprikát adunk hozzá, belekeverjük a hagymás szalonnazsíron átforgatott paprikát, a paradicsomot és a csirkét puhára pároljuk.
Forrás: ketkes.com