Igazi békebeli krumplis pogácsa, nagyanyáink, dédanyáink receptje szerint: a vendégek nem győzik kapkodni
A klasszikus burgonyás pogácsa utánozhatatlanul finom, nincs ennél jobb, próbáljátok csak ki!
Igazi hagyományos, legendás ízek, melyek mindig felidézik a régi időket! Mindig sikere van a gyerekeknél és idősebbeknél egyaránt!
A legjobb benne, hogy bármelyik pillanatot ünnepivé tudja varázsolni, illetve bármilyen jeles alkalomra kitűnő választás.
Hozzávalók:
- 30 dkg főtt burgonya
- 60 dkg liszt
- 35 dkg vaj
- 4 tojás sárgája
- 4 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só

Elkészítése:
A megfőtt burgonyát áttörjük és kihűtjük, egy tálba tesszük. A többi hozzávalót is beletesszük, az élesztőt rámorzsoljuk és összegyúrjuk.
Amikor a tészta összeállt, fóliával letakarjuk és 3 órára hűtőbe tesszük, de egy éjszakát is állhat.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és kiszaggatjuk, kivajazott tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Ezek után már csak annyi a dolgunk, hogy a finom pogácsákat egy tálra helyezzük, és már kínálhatjuk is!
Jó étvágyat kívánunk mindenkinek ehhez a klasszikus, békebeli sós finomsághoz!