Fornetti pogácsa

Fornetti pogácsa

Hozzávalók:
– 1 kg finomliszt
– 1 púpozott evőkanál só
– 175 g tejföl
– 4 tojássárgája
– 20 dkg margarin
– 2 dl tej
– 1 kávéskanál cukor
– 5 dkg élesztő
a lekenéshez:
– 5 dkg lágy, puha margarin
a tetejére:
– 1 db felvert tojás
– 10 dkg reszelt sajt, vagy magok
Elkészítés:
1 Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. A sót hozzákeverjük, majd a többi hozzávalóval könnyű tésztát gyúrunk.
2 Lisztezett munkalapon jó vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a puha margarinnal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Fél órát pihentetjük. Ezután 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal, vagy magokkal megszórjuk. Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
3 A pogácsákat sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, és 20 percig hagyjuk kelni. Ezután a 210 fokra (alsó-felső sütés) állított, hideg sütőbe tesszük. 15 perc után visszavesszük a hőt 180 fokra, és készre sütjük.

4. Csak az első tepsivel lehetne hideg sütőbe tenni. Ezért 170 C fokon légkeverésen sütöttem kb 13-15 percig.

Hozzászólások:

Hasonló receptek