hozzávalók 4 főre
11 db főtt tojás
20 szelet gépsonka
2 merőkanálnyi francia saláta
1 dl tejföl
1 tk mustár
2 doboz sajtkrém (kockasajt)
1 db tömlős sajtkrém
1,5 ek csípős torma
kb. fél dl főzőtejszín
1 ek zselatin
fél dl húslé
só ízlés szerint
őrölt fehérbors
sárgarépa (a nyuszi füle, szeme, orra, foga)
snidling (a fészek, amiben ül és a bajusza)
Díszítéshez :
kevés lilahagyma
fél kígyóuborka
fél sárgarépa
fél piros pritaminpaprika
1 marék snidling
pár szál fodros petrezselyem
3-4 db salátalevél
A tojásokat keményre főzzük, hűtjük, héját eltávolítjuk. 1 db kivételével félbevágjuk. A tojássárgákat finomszűrőn áttörjük.
A tejföllel, a mustárral, ízlés szerinti őrölt fehérbossal, sóval fűszerezzük.
A sajtkrémeket összekeverjük, tejszínnel lazítjuk.
A húslében a zselatint kevergetve forrásig hevítjük.
Kiterítünk 10 db sonkaszeletet. Habzsákba kanalazzuk a sajtkrém felét, és a sonkaszeletek szélére csíkokat húzunk. Feltekerjük őket, félretesszük.
A sajtkrém másik felébe beledolgozzuk a tormát. Betöltjük vele a másik 10 db sonkaszeletet.
Az elkészített tojástöltelékkel szintén habzsák segítségével, csillagcsővel betöltjük a felezett tojásokat.
A sonkatekercseket elrendezzük a 10-10 db-ot kicsit távolabb egymástól.
Az elkészített aszpikkal kétszer egymás után lefényezzük őket.
Egy nagy kerek sültes tányér közepére salátaleveleket rendezünk. Rárakjuk a francia salátát. Köréje rendezzük a sonkatekerceket és a betöltött tojásokat. A felsorolt zöldségekkel ízlés szerint díszitjük