Húsgombóc torta
Hozzávalók:
3 db tojás
150 g liszt
250 g tejföl
1 tk sütőpor
½ tk só
150 g sajt, reszelve
500 g fagyasztott húsgombóc
Elkészítés:
A gombócokat a sütés előtt 15-20 perccel vegyük elő fagyasztóból, hogy félig felengedjenek. Ha saját magunk készítjük a gombócot akkor pont fordítva, tegyük be a fagyasztóba a felhasználás előtt.
Az enyhén felvert tojásokat keverjük össze a tejföllel.
A lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a sütőport és a sót, adjuk hozzá a tojásos keverékhez.
Öntsük a tésztát kivajazott 24 cm átmérőjű kerek tortaformába, nyomkodjuk bele a gombócokat, hintsük meg reszelt sajttal
Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben körülbelül 30 perc alatt sül készre.
Kicsit hagyjuk pihenni, hűlni mielőtt tálalnánk, így a tésztának lesz még ideje magába szívni a gombócok kisülő szaftját.
Forrás: www.liveinternet.ru