Hamis brassói
Hozzávalók
- 1 kiló burgonya,
- 15 deka szójakocka,
- 2 húsleveskocka,
- fokhagymakrém,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- olaj,
- petrezselyem,
- bors,
- só
Elkészítése
A leveskockákat felfőzzük másfél liter vízben és a szójakockákra öntjük. Jó sok fokhagymakrémmel ízesítjük, és mikor kihűlt, egy éjszakára hűtőbe tesszük. A nagyobb kockákra vágott vöröshagymát olajon világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a szójakockát, sóval, borssal fűszerezzük, és kis lángon puhára pároljuk. A fedőt úgy tegyük rá, hogy a leve fokozatosan elpárologhasson.
Közben a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és olajban kisütjük. A ropogós burgonyát és a szójakockát összekeverjük, és finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.