Fokhagymás, chilis tejben pácolt csirkemáj

Hozzávalók:

• 1 kg csirkemáj
• 5 dl tej
• 4-5 gerezd fokhagyma
• 1 db chili paprika
A panírozáshoz:
• 20 dkg finomliszt
• 4 db tojás
• 30 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

• étolaj

Elkészítése:

A májat megtisztítjuk. A fokhagymát és a chili paprikát apróra vágjuk, és a tejbe keverjük. A csirkemájakat a fokhagymás, chilis tejbe helyezzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A májakat lecsepegtetjük és papírtörlőn leitatjuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki!
Köretnek petrezselymes újkrumplit és tzatziki salátát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kautz József receptje

Forrás: www.facebook.com

Hozzászólások:

Hasonló receptek