Ez a tepsis krumpli nagyon elvarázsolt!

Éppen ezért következő alkalommal nem egy, hanem kettő, de az is lehet, hogy három adaggal fogunk készíteni belőle. A krumpli mennyei, az egészet már csak azzal lehet jobban feldobni, ha többféle sajtot használunk hozzá.

Hozzávalók (6-8 személyre)

  • 3 kanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ½ csésze tejföl
  • 1 csésze sajt
  • 1 csésze parmezán
  • 1 csésze csirke alaplé
  • 3 kanál liszt
  • 1 csipet szerecsendió
  • só, bors

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt, majd egy hőálló tálat vajazzunk ki. Daraboljuk fel a fokhagymát, majd dörzsöljük át vele a sütőedény oldalát.  Tegyünk a tűzre egy másik tálat, tegyük bele a vajat, és olvasszuk fel, majd szórjuk meg liszttel, szerecsendióval, sózzuk borsozzuk. Tegyük bele a tejfölt és a csirke alaplevet. Várjuk meg, míg felfő, majd  vegyük le a tűzről, tegyük bele a sajtot, és kevergessük, míg besűrűsödik a szószunk. A tűzálló, kivajazott tálba halmozzuk bele szép sorjában a krumplit. Soronként sózzuk, borsozzuk. Öntsük le a szósszal, majd szórjuk meg parmezánnal, és süssük aranybarnára.

Forrás: tudasfaja.com

Hozzászólások:

Hasonló receptek