Ez a tepsis krumpli nagyon elvarázsolt!
Éppen ezért következő alkalommal nem egy, hanem kettő, de az is lehet, hogy három adaggal fogunk készíteni belőle. A krumpli mennyei, az egészet már csak azzal lehet jobban feldobni, ha többféle sajtot használunk hozzá.
Hozzávalók (6-8 személyre)
- 3 kanál vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ½ csésze tejföl
- 1 csésze sajt
- 1 csésze parmezán
- 1 csésze csirke alaplé
- 3 kanál liszt
- 1 csipet szerecsendió
- só, bors
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt, majd egy hőálló tálat vajazzunk ki. Daraboljuk fel a fokhagymát, majd dörzsöljük át vele a sütőedény oldalát. Tegyünk a tűzre egy másik tálat, tegyük bele a vajat, és olvasszuk fel, majd szórjuk meg liszttel, szerecsendióval, sózzuk borsozzuk. Tegyük bele a tejfölt és a csirke alaplevet. Várjuk meg, míg felfő, majd vegyük le a tűzről, tegyük bele a sajtot, és kevergessük, míg besűrűsödik a szószunk. A tűzálló, kivajazott tálba halmozzuk bele szép sorjában a krumplit. Soronként sózzuk, borsozzuk. Öntsük le a szósszal, majd szórjuk meg parmezánnal, és süssük aranybarnára.
Forrás: tudasfaja.com