Csirke fajita pennével
Hozzávalók:
• 50 dkg penne tészta
A páchoz:
• 1 dl olívaolaj
• 1 db lime leve
• 1 lime reszelt héja
• 4 nagy gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál méz
• 1 evőkanál őrölt kömény
• 1½ evőkanál füstölt chili paprika /sima chili is jó/
• só
• durvára őrölt fekete bors
• 50 dkg csirkemell
A raguhoz:
• 2 evőkanál olívaolaj
• 3 db kaliforniai paprika / zöld, piros, sárga/
• 2 db hegyes erős paprika
• 2 fej vöröshagyma
• só
• frissen őrölt fekete bors
• 2 dl főző tejszín
Elkészítés:
A csirkemellet, paprikákat és a hagymát vágjuk vékony csíkokra. A tésztát megfőzzük, leöblítjük és félre tesszük.
Keverjük össze a pác összes hozzávalóját és tegyük egy nagy lezárható műanyag dobozba vagy zacskóba.
Keverjük hozzá a húscsíkokat és zárjuk le a zacskót vagy dobozt. Hagyjuk pácolódni 2-3 órán keresztül.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt és kevés olajon hirtelen pirítsuk át a csirkemell csíkokat, majd tegyük félre.
A paprikákat és a hagymát tegyük a serpenyőbe és öntsünk hozzá egy kis olíva olajat. Kevergessük, míg félig megpuhul.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tegyük vissza a hús csíkokat és pár percig pároljuk együtt a paprikával. Öntsük rá a tejszínt és egyet forraljunk rajta. Keverjük össze a tésztával és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kautz József receptje
Forrás: www.facebook.com