Burgonyás húsos fasírt, laktató, olcsó és nagyon finom! Kóstold meg és beleszeretsz!
Ha szereted a fasírtot és a burgonyát, akkor a következő recept a kedvenced lesz! A burgonya különleges ízt ad neki, ezért rajongunk érte! Sokféle köret passzol hozzá, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéshús
- 3 nagy burgonya
- 10 dkg gomba (konzerv)
- 1 paprika
- friss petrezselyemzöld
- 2 tojás
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- 5 gerezd fokhagyma
- rozmaring
- só, bors
- olaj
Elkészítése:
A burgonyát lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. A gombát leszűrjük és a paprikával együtt apróra vágjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk és jól összegyúrjuk. Ha túl lágy a massza, még adunk hozzá zsemlemorzsát. Kiolajozott sütőformába, vagy őzgerincformába simítjuk és 180 fokos sütőben, nagyjából egy óra alatt készre sütjük. Langyosra hűtve szeleteljük. Tálaláskor a tetejét átkenhetjük paradicsomszósszal, vagy csípős mártással, de enélkül is finom.