Zöldséges sertésragu ropogós bacon darabokkal. Fincsi és laktató étel, hamar el is készül!
A legjobb benne, hogy ha nincs kedvünk még köretet sem kell készítenünk hozzá, akár kenyérrel, zsemlével is tálalhatjuk. Tápláló és nagyon szaftos.
Hozzávalók:
- 15 dkg bacon
- 60 dkg sertéskaraj
- 1 nagy hagyma
- 3 nagy burgonya
- 2 sárgarépa
- friss zöldpetrezselyem
- 1 dl paradicsomlé
- 1 teáskanálnyi őrölt paprika
- 1 teáskanálnyi rozmaring
- só, bors
- olaj
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk és kevés olajon dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt bacont és húst is, pár percig pirítjuk. Ezt követően fűszerezzük és felöntjük a paradicsomlével. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Ha szükséges öntünk alá egy kis vizet is és fedő alatt puhára főzzük. Nem főzzük el teljesen a levét, hogy szaftos maradjon. A zöldpetrezselymet apróra vagdossuk és mikor elkészül megszórjuk vele. Melegen tálaljuk.
Forrás: ketkes.com