Gulyásleves

Holnapra gulyáslevest terveztem főzni. Leírom ahogy mi szeretjük.

Hozzávalók / 4 személyre /

  • 30 dkg sertés lapocka,
  • 30 dkg burgonya,
  • egy közepes fej vöröshagyma,
  • 5-6 dkg zsír,
  • 1-1 kávéskanál gulyáskrém,
  • pirosarany,
  • 2 kávéskanál pirospaprika,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 kávéskanál köménymag ,
  • só,
  • ételízesítő ízlés szerint

A csipetkéhez

1 tojás és kb. 10 dkg liszt / jó kemény tészta legyen /.

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk és a zsíron megfonnyasztjuk, majd a köménymagot is megfuttatjuk benne. Beletesszük a gulyáskrémet, pirosaranyat, pirospaprikát, jól elkeverjük, és egy kevés vízzel föleresztjük.

Ha zsírjára pirult, beletesszük az apró kockára vágott húst. Ízesítjük, és egy kevés vizet öntve alá, gyakran kevergetve pároljuk. Amikor zsírjára sült, belekeverjük az összezúzott fokhagymát, és ismét fölöntjük egy kevés vízzel, hogy a húst majdnem puhára pároljuk benne. Amikor a hús már majdnem puha, fölöntjük kb.1,5 liter vízzel, beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, majd belefőzzük az 1 tojásból gyúrt csipetkét.

Általában különböző pogácsákkal szoktuk fogyasztani, de nagyon finom hozzá a friss fehérkenyér is.

Hasonló receptek